Medlemsmøter

Medlemsmøte 20 feb. 2016

I forbindelse med årsmøtet 20 feb. -16 ble det avholdt medlemsmøte.

Avskrift av orginal protokoll:

 

Konrad åpnet møtet. Dermest ble det en presentasjonsrunde. Det var 13 fremmøtte.

 

Ulla til steigarsauen: v/Linn Hege Engen. Helgeland landbr.rådgivning

Hun kom inn på bla. kvalifisering, avl, priser m.m. Steigar ligger i toppklassen når det gjelder kvalitet, antagelig fordi det er bittelitt merino i den.

Enighet om at vi jobber videre med å opprettholde kvaliteten, -og kontakten med Selbu spinneri som er interessert i steigarull.

Kåringa i høst: Det ble kåret 13 værer i høst i Nordland, samt 2 i Nord-Trøndelag og 1 i Rogaland. En vør ble ikke kåra pga hvit flekk i nasen. Han burde heller vært trukket 0,5 poeng jfr. rasekriteriene.

Jevnt over gikk det mye bedre i år enn tidligere. Dommerne har selv ansvar for å sette seg inn i reglene, sier NSG! De lærer hos de erfarne. Enkelte dommere trekker for kalvbeinte framføtter og skrinende koder, det er ikke riktig. Enighet om at vi bør lage en rettledning m bilder eller tegninger om hvordan en steigar skal være.

Rasegodkjenninga: Er mora 50% og faren 100% kan avkommet bli godkjendt som steigar hvis de har tydelig rasepreg, og man mener/vet det er mye steigar i forfedrene. Alle bør få 2 besøk i løpet av prosjektperioden.

Prosjekter: Det ene er rasegodkjennngsprosjektet som støttes av Genressurs-senteret til administrasjon og drift. Det andre er støtte fra Fylkesmannen i Nordland til arbeidet med å bevare steigarsauen, i allefall for 2016.

Heimesida: (steigarsau.com)

Kitty har overtatt ansvaret for denne etter Frida Meier.Facebooksida administreres forløbig av Frida, via Kitty. Enstemmighet om å starte ei ny gruppe på FB som hele styret kan administrere.

Forslag Seminværer: 

1. Fred's værlam etter Magnum

2. Kitty's værlam etter Hajo

3. Fred's værlam etter Bitterjo

Genressurssenteret sier de ikke har økonomi til mer enn en vær i år, men kanskje til neste år eller at en annen vær faller ut. Innen 1. mai må vi bestemme om hvorvidt vi vil bruke av "gammelværan" i seminbanken, hvem og hvor mange doser.

Værsamarbeid/omsetning av livdyr

Ulike regler for om det er enkeltpersoner eller avlslaget som står for flytting av dyr. Laget arbeider videre m organisering. Fred orienterte om "ståa", hvor mange brukbare værlam vi har, hvordan bytte uten at det blir innavl.

Vi bør få godkjendt minst 2 nye seminværer hvert år, for å få mest mulig spredning. Andre raselag får flere vørlam tatt ut hvert år, antagelig pga. større populasjoner. Kan det være en ide med egne oppalsbesetninger? -som selger "halvblods", -som nyetablerere kan avle videre på?

Diskusjon om å opprette flere avlsgrupper i Nordland som kan samarbeide om vær.

Ref. Berit Nikolaisen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.09 | 19:02

Hei.
Kan du send meg en messenger for videre kommunikasjon?

Mvh Kitty Vassdal

...
20.07 | 21:44

Hei.
Heimkommuna min har nettopp blitt ein del av Møre og Romsdal.
Er det besetningar med Steigar der? Er interessert i å kjøpe livdyr.

Mvh Rune

...
06.12 | 11:44

Hei. Eg har sendt deg svar med en messenger. Mvh Kitty Vassdal

...
04.12 | 21:54

Hei, jeg ønsker å kjøpe ull fra Steigar sau. Er det noen som jeg kan ta kontakt med som vil selge. Jeg spinner garn og holder kurs i å spinne på rokk.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE